نرمافزار آفیس چیست
به طور کلی نرم افزار آفیس شامل برنامه هایی می باشد که تعدادی از آن ها به صورت پیش فرض در بسیاری از سیستم های کامپیوتری وجود دارد.
امروزه یادگیری نرم افزار های آفیس از ملزومات ورود به بازار کار و کسب درآمد محسوب می شود. یکی از راه هایی که میتوان به نرم افزار های کاربردی آفیس تسلط پیدا کرد و به سرعت وارد بازار کار شد و کسب درآمد بالایی از آموخته های خود داشت بهره مندی از آموزش icdl می باشد.

بسته نرم افزاری آفیس
هر برنامه مایکروسافت آفیس در راستای یک هدف منحصر به فرد و ارائه خدمات خاص به کاربران به وجود آمده است؛ به عنوان مثال از مایکروسافت وورد برای ایجاد اسناد استفاده میشود؛ مایکروسافت پاورپوینت برای پرزنتیشن و سخنرانی استفاده میشود و شما میتوانید از نرم افزار مایکروسافت Outlook برای مدیریت ایمیل و تقویم خود استفاده کنید. علاوه بر این نرم افزارها، مایکروسافت از نرم افزارهای دیگری نیز برخوردار است که به راحتی شما را به اهدافتان میرساند.
ازآنجاییکه هریک از این برنامهها برای هدف خاصی به وجود آمدهاند؛ همه آنها برای هر نوع کاربری مناسب نمیباشد؛ بنابراین مایکروسافت سعی کرده این برنامهها را گروهبندی کند. مجموعهای از این برنامهها برای دانش آموزان، بخشی از آن برای کسبوکارهای کوچک و بخشی از برنامهها برای شرکتهای بزرگ استفاده میشوند.
مایکروسافت آفیس شامل چه برنامههایی است؟
برنامههایی که در بسته مایکروسافت آفیس وجود دارد؛ بسته به اینکه کدام نوع و دسته بندی را انتخاب میکنید؛ متفاوت است. مجموعه نرم افزاری آفیس Office 365 Home و مجموعه نرم افزاری Office 365 Personal، شامل برنامههای وورد، اکسل، پاورپوینت، OneNote و Outlook میباشد. بسته نرم افزاری Office Home & Student 2016 برای سیستمهای کامپیوتری شامل وورد، اکسل، پاورپوینت و OneNote میباشد.
بسته نرم افزاری آفیس Business شامل ترکیبی از برنامههای Publisher و Access است. این برنامهها به طور کلی در سه دسته برنامههای اداری، برنامههای سرویس دهنده و برنامههای اینترنتی قرار میگیرند که در این قسمت به آنها میپردازیم.
Word درمجموعه آفیس
نرم افزار word یا Microsoft Word یک نرم افزار واژه پرداز است که در اکثر ادارات و شرکت های دولتی و خصوصی برای تایپ، ویرایش و طراحی متون استفاده می شود. اما Word چیست ؟ ورد در زبان انگلیسی به معنای کلمه است و انتخاب این کلمه به عنوان نام برای این نرم افزار بی مناسبت نیست. چرا که تمام ساختار این نرم افزار با کلمات و ویرایش کلمات درگیر است.

خوب است بدانید که این نرم افزار علاوه بر ایجاد فایل های متنی قادر به ایجاد جداول، وارد کردن تصاویر و اشکال نیز می باشد. در مورد قابلیت های زیاد این برنامه، در قسمت امکانات نرم افزار ورد بیشتر صحبت خواهیم کرد.
PowerPoint
پاورپوینت (Power point ) یک نرم افزار کاربردی زیر مجموعه آفیس (OFFICE) است. پاور پوینت نرم افزاری گرافیکی برای طراحی کاتالوگ ها، تبلیغات و ساخت فایل های چند رسانه ای است. در گذشته افراد از عکس برای نشان دادن موضوعات خود به دیگران استفاده می کردند که با پیشرفت تکنولوژی مایکروسافت برنامه ای کاربردی به نام پاورپوینت را در اختیار افراد قرار داد.

از پاورپونت برای طراحی اسلایدهای درسی و کاری استفاده می شود. محیط کاربری آسان برنامه پاورپوینت همراه با ویژگی چند رسانه ای بودن آن، افراد را ترغیب به یادگیری این نرم افزار جالب می کند. پسوند فایل های پاورپوینت PPT است. اگر با این توضیحات هنوز هم درباره برنامه پاورپوینت ابهام دارید، پس تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
استفاده از پاورپوینت، عملکرد آموزشی را بهتر و روند آموزش را سرعت می بخشد. تنها وظیفه پاورپوینت انتقال هرچه بهتر مفهوم به بیننده است.محیط نرم افزاری پاورپوینت بسیار به نرم افزارهای دیگر مایکروسافت شباهت دارد.
Excel در مجموعه آفیس
وقتی صحبت از اکسل میشود اولین سوالی که در ذهن شکل میگیرد این است که برنامه اکسل چیست و چه کاربردی دارد؟

نرم افزار اکسل، به عنوان مهارت پنجم از مهارت های هفتگانه ICDL ، یکی از چندین نرم افزار مجموعه آفیس (Office) محصول شرکت بزرگ مایکروسافت است. این برنامه با توجه با قابلیت ها آن در دسته برنامه های اداری این مجموعه قرار دارد. به همین دلیل یکی از نرم افزاری هایی است که هر کارمند اداری باید با آن آشنا باشد. اما واقعا نرم افزار اکسل چیست ؟
نرم افزار اکسل یک نرم افزار صفحه گسترده میباشد که میتواند داده ها را سازماندهی کرده و اعمال عملیات ریاضی و محاسبات را راحت تر کند. نرم افزار های اکسل در نسخه های Windows، macOS، Android و iOS منتشر شده است و افراد میتوانند با هر سیستم عاملی از آن استفاده کنند.
OneNote
مایکروسافت وان نوت یک برنامه یادداشت برداری در سیستم عامل ویندوز و مک میباشد.
مایکروسافت آفیس OneNote یک برنامه منحصر به فرد رایگان است که در آن به راحتی میتوانید تمام اطلاعات شخصی مانند اطلاعات حساب بانکی، معاملات مالی و جزئیات پزشکی و غیره را جمع آوری کنید و آن را با خیال راحت ذخیره کنید.
این برنامه مجموعهای از دفترچههای متعدد است که بخش بندی شده و در هر بخش این دفترچه، صفحاتی وجود دارد. علاوه بر این، شما همچنین میتوانید جزئیات کوچک و اطلاعات مربوط به رویدادها و جلسات را یادداشت کنید. این یادداشتها میتوانند به صورت تایپی یا دست نوشته وارد برنامه شوند؛ این ویژگی جدید از نسخه ۲۰۰۷ اضافه شده است و در مایکروسافت ۲۰۰۳ وجود ندارد.
Publisher
نرمافزار Microsoft Publisher ( مایکروسافت پابلیشر ) یکی از نرمافزارهای مجموعه مایکروسافت آفیس است که در نسخههای حرفهای این مجموعه گنجانده شده است. این برنامه، برای کاربردهای انتشاراتی مورد استفاده قرار میگیرد.
این نرمافزار شباهتهایی با Microsoft Word دارد در عوض سادگی بیشتری دارد و قابلیتهای خود را روی قابلیتهایی که مستقیم به چاپ مربوط میشوند متمرکز کرده است.
شرکتهای کوچک و متوسط با کمک این برنامه میتوانند نیازهای صفحهبندی و چاپی خود را به آسانی برطرف نمایند.
Access
نرم افزار Access (اکسس) یکی از اجزای مایکروسافت آفیس است که برای نگاه داری داده ها و ایجاد بانک اطلاعاتی استفاده می شود.
با استفاده از Microsoft Office Access این امکان وجود دارد که شما اطلاعات خود را به صورت سازمان دهی شده نگاه داری و هر زمان که نیاز بود از آن ها استفاده نمایید
به کمک مایکروسافت اکسس شما لیستی از اطلاعات خود را ذخیره نموده و هر زمان که خواستید می توانید آن ها را ویرایش و یا بازیابی نمایید.
مایکروسافت InfoPath
Microsoft InfoPath نرم افزار کاربردی از مجموعه نرم افزارهای شرکت Microsoft هست که برای ایجاد و طراحی فرم های الکترونیکی و انتشار و ارسال آنها استفاده می شود
نرم افزار InfoPath از سال 2003 که اولین نسخه آن را Microsoft انتشار داد جز خانواده Microsoft Office بود که بعد ها نسخه 2007 و 2010 و آخرین نسخه آن 2013 می باشد که بیشترین تغییر آخرین نسخه مربوط به محیط کد نویسی و اضافه کردن کنترل های بیشتر می باشد.
در تابستان 2010 مایکروسافت InfoPath را به دونسخه تبدیل و منتشر کرد:
InfoPath Designer 2010 برای ایجاد فرم و تعریف ساختار داده ها.
InfoPath Filler 2010 برای پر کردن و ارسال فرم ها
مایکروسافت Project
Microsoft Project (MSP) یک نرمافزار مدیریت پروژه است که برای مدیران پروژهها طراحی شده است. بدین وسیله آنها میتوانند پروژههای خود را مدیریت و کنترل کنند. بنا بر برنامه و طرح شما، نرمافزار مدیریت پروژهی مایکروسافت شما را قادر میسازد:
در محیط این نرمافزار، پروژهها را طرحریزی کنید.
وظایف را تعیین کنید.
منابع را مدیریت کنید.
گزارش تهیه کنید.
و فعالیتهایی دیگر از این قبیل
را به انجام رسانید. یعنی این نرمافزار ظرفی پر از خدمات گوناگون ارائه میدهد.
مایکروسافت پراجکت عضوی از یک مجموعهی بزرگتر از محصولات مایکروسافت آفیس است. با این حال به صورت یک بسته با سایر نرمافزارهای Office مانند، Word، Excel و Outlook ارائه نمیشود.
این نرمافزار در ابتدای معرفی سرعت بالایی در مسلط شدن بر حوزهی نرمافزار مدیریت پروژه داشت. دو نسخه از نرمافزار مدیریت پروژهی MS Projectوجود دارد؛ نسخهی استاندارد (standard) و نسخهی پیشرفته (professional). خروجی هر دوی این نسخهها با فرمت MPP ذخیره میشود.
مایکروسافت SharePoint
شیرپوینت، پیش از هرچیز یک سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System یا CMS پیشرفته است. این پلتفرم مبتنی بر وب، دارای ابزارهای کاربردی و مفید، با قابلیت ایجاد فرآیند و فرمهای متنوع است.
SharePoint، رابط کاربری بسیار ساده و جذابی را در اختیار مخاطبان قرار میدهد. با استفاده از این ابزار قدرتمند میتوانید علاوه بر وب سایت و پورتال، بسیاری از سامانههای مورد نیاز سازمان، مانند سامانه مدیریت جلسات، ارزیابی عملکرد و… را طراحی و ایجاد کرده و در اختیار مخاطبان قرار دهید
همچنین میتوانید از SharePoint به عنوان مکانی امن برای ذخیره، سازمان دهی، اشتراک و دسترسی به اطلاعات استفاده کنید. برای کار با شیرپوینت به زبان ساده، نه نیاز به نصب نرم افزار اضافه است و نه نیاز به داشتن دانش برنامه نویسی، به همین دلیل SharePoint بستری محبوب برای ایجاد ساختار اطلاعاتی در سازمانهای مختلف به شمار میرود.
به صورت خلاصه می توان گفت شیرپوینت یک پلتفرم تحت وب است با قابلیت های مدیریت محتوا و مستندات، مدیریت ارتباطات سازمانی، ایجاد سایت و تولید و نمایش داشبوردهای مدیریتی که دارای محیطی با قابلیت توسعه و سفارشی نمودن است.
مایکروسافت visio
نرم افزار Visio یک برنامه جالب برای به کاربردن نمودارها، اشکال، الگوریتم ها و طراحی صفحات و خلاصه انجام بسیاری از کارهای گرافیکی و زیبا است و visio یک ابزار دیاگرام کشی است. با استفاده از نرم افزار ویزیو می توانیم کارهای زیبایی را خلق کنیم. در کل می توانیم بیان کنیم که با این نرم افزار می توان کارهای ترسیم، ذخیره کردن، حذف کردن، چاپ خطوط، حاشیه و… را انجام داد
ویزیو به طور خاص برای ساخت نمودارها و فلوچارت ها طراحی شده است اما در زمینه های دیگر نیز به کار برده می شود، مانند:
- مودارهای سازمانی
- نمودارهای سیستم و IT
- طوفان مغزی
- نقشه های طبقه
- تصمیم گیری مشترک
- نمایش ایده ها
- توسعه و برنامه ریزی محصول
- نمونه های اولیه
- تقویم ها